En blogg om ekonomi

Lyckas med Amazon

Att sälja saker till kunder är kul, och att få höra när de är nöjda är det som gör att många företagare orkar fortsätta med sin verksamhet. Ja, och att de tjänar pengar också förstås. Jag har pratat med många små- och medelstora företag och det är förvånansvärt många som inte har har pengarna som den huvudsakliga drivkraften. Det är istället en känsla av att vara behövd och uppskattad. 

Men, för att kunna driva företag så måste man ju dra in pengar och ett sätt att göra det enklare för sig själv är att använda sig av Amazon. Det är världens största säljplattform och oavsett vilken åsikt man har om arbetsförhållanden eller företagsklimat så når de miljontals kunder varje minut, varje timme, varje dag hela året runt. Av den enkla anledningen är det bra att Se till att lyckas med sin amazon annonsering, men hur gör man? Vi kollar närmare.

Några enkla knep

Det är inte bara att öppna ett konto och kasta in produkterna! Här får du några saker att tänka på om du vill använda Amazon för att sälja:

  • Ha rätt priser - kolla in dina konkurrenter
  • Lista produkterna på rätt plats - så dina kunder hittar dina produkter
  • Använd Amazons SEO - ja, det är nästan som en egen sökmotor
  • Sälj mer av dina kassa-kor - de saker som säljer mest ska ockspå exponeras mest

Sen är det naturligtvis aldrig fel att ta hjälp av experter på Amazon annonsering för det är faktiskt inte så enkelt som många verkar tro. 

11 Oct 2022