En blogg om ekonomi

Bokföra själv eller inte?

När man är precis i uppstarten av att bli egenföretagare så tar man nästan alltid på sig allting själv. Man läser på om skattefrågor och man spenderar sena kvällar med att begripa bokföringsregler. Det är bra! Det finns mycket att vinna i att äga kunskap, särskilt när man vill bedriva en egen verksamhet.

Ett vägskäl

Dock finns det ett vägskäl som man - förhoppningsvis - snart kommer till. Det är vägskälet där man måste besluta huruvida det är värt att lägga tid, kraft och energi på bokföring själv, eller om det är mer värt att betala för att låta ett proffs sköta ens bokföring i Malmö medan man själv lägger tiden på företagsverksamheten. I takt med att ett företag växer så behöver man sin dyrbara tid åt just företagande och då kan pappersarbetet kännas destruktivt.

Man kan börja med att boka in ett möte för skatterådgivning i Malmö - eller var man nu bor, och diskutera sin situation med ett proffs. De som arbetar med skattefrågor och bokföring har ofta mycket god koll på vad du kan vinna (och vad det kostar) på att överlåta siffror och blanketter åt någon som lever på just sådant. 

Tid till framgång

I de flesta fall är det faktiskt gynnsamt att lämna över skattefrågor och bokföring åt en utomstående expert. Dels besitter denne större kunskap än du och dels får du tid över åt att få ditt företag att blomstra - vilket ju faktiskt är ditt primära syfte med att driva en egen verksamhet. 

19 Apr 2018