En blogg om ekonomi

Dags att maxa formen

Som den datornörd jag, och så många andra människor med mig, är, så får jag ryck ibland om att börja träna och leva mer hälsosamt. Jag är säker på att jag inte är den ende som spenderar mycket mer tid vid datorskärmen läsandes om hur jag bör träna och vad jag bör äta än jag faktiskt spenderar tränandes och ätandes (rätt). Jag är ett typiskt "hopplöst fall". Hållningen är dålig, muskulaturen är slapp och uthålligheten noll. Jag kan varken lyfta några vikter eller springa mer än några minuter. 

Datorn är nya cigaretten för hälsan

Denna livsstil, framför en datorskärm dagarna i ända, är såklart allt annat än hälsosam. Jag har hört att man klassar datorn som den nya cigaretten ur hälsohänsyn. Vi kommer dö i förtid på grund av våra datorer och vår relation till dem. Det är riktigt frustrerande att tänka på. Det enda sättet att balansera detta något är att träna och äta rätt.

Jag har fått tips om Fitline och läste lite Fitline utbildning på deras sajt och tänker testa deras produkter. De verkar riktigt bra ur näringssynpunkt - jag gillar när man tar seriöst på produktframställning och det verkar Fitline göra. Givetvis kan ett kosttillskott inte täcka upp för allt (I wish!), så jag får lägga till en träningsrutin också. Jag tänkte gymma två dagar i veckan och springa två dagar, sedan vila och återhämta resten. När jag väl fått in rutinen hoppas jag har motivation nog att öka lite och då blir det mer styrketräning.

6 Sep 2017