En blogg om ekonomi

Det kan löna sig att anlita en städfirma

Visst, det kostar pengar att anlita en städfirma, men det du lägger i pengar kan du spara i tid på att du slipper göra mycket själv. Sedan, eftersom att du kan nyttja RUT-avdraget så blir det ju faktiskt inte så fasligt dyrt och det kan vara värt det. En bra städfirma går att hitta lite varstans, Städcompaniet är just det. Men vad ska man tänka på då man anlitar en städfirma?

Att tänka på när du ska anlita en städfirma

Fundera först på om du bara vill ha hjälp vid ett enstaka tillfälle eller om du ska ha en regelbunden städning. Många gånger har olika städföretag abonnemang på städning, som gör att du då kan få regelbunden städning en gång per vecka, eller mer sällan om du föredrar det. Kolla upp vad som ingår i ett sådant abonnemang, vad de städar och vad som går som tilläggstjänst. 

De flesta som erbjuder abonnemang på städning har ett visst antal moment som ingår i den städningen. Det som brukar ingå i hemstädning är bland annat dammsugning, dammtorkning,avtorkning av vitvaror och rengöring av badkar. Fönsterputs och annat brukar däremot vara en tilläggstjänst.

Se även till så att du kollar upp om det är städfiman som står för städmaterial eller om det är du som ska göra det. Du bör även be olika företag om offerter så att du kan jämföra priser samt vad som ingår.  Det är viktigt att hitta en städfirma som du känner förtroende för och är nöjd med.

11 Dec 2020