En blogg om ekonomi

En praktisk lösning för småföretagare

Anledningen till att jag gärna tipsar om saker som är lämpliga för små företag är att jag vill att alla ska få rätt förutsättningar för att lyckas med sin firma. Det spela ringen roll om du är en frilansskribent, en person som köper och säljer produkter eller om du har tillverkning i liten skala. Små företag behöver få luft under vingarna, och det är det jag försöker ge med de små råd jag ger. Därför har jag nu ett nytt tips för alla småfirmor: Kontorshotell i Stockholm. Möjligheten att hyra in sig på ett kontorshotell är hur bra som helst om du inte vill driva ditt företag från ditt hem. 

Fördelar

Det finns en stor mängd fördelar med att hyra ett kontor i ett kontorshotell och jag tänkte lista några av de jag själv anser väger tyngst. 

  • Den sociala biten: Många enskilda företagare saknar arbetskamrater och genom att ha kontor på ett kontorshotell så får man möta människor under arbetsdagen. 
  • Effektivitet: Det är lättare att fokusera på jobbet om man har ett kontor, så enkelt är det. Man kommer lätt på att huset behöver dammsugas om man jobbar hemma... 
  • Trovärdighet: Dina kunder kommer känna en högre tillit om du sitter på ett kontor istället för hemma vid köksbordet. 

Det finns en nackdel också och det är att det kostar pengar. Men som någon vis människa en gång sade "smakar det så kostar det" och det är värt de pengarna om man ser till det stora hela. 

10 Nov 2019