En blogg om ekonomi

Rökstopp bra för privatekonomin!

Att tända en cigarett är precis lika dumt som att tända eld på pengar! Det låter kanske hårt men det är exakt så det är. Jag är själv en före detta rökare så jag vet vad jag pratar om och jag har själv sett hur mitt val att sluta också påverkade min ekonomi väldigt positivt. Att jag dessutom mår bättre i både kropp och själ gör ju inte saken sämre! 

Så här gjorde jag när jag slutade röka

Alla som väljer att sluta upp med att röka har olika svårt att lyckas. Själv hör jag till den lyckliga gruppen människor som med ren viljestyrka (och en elektrisk cigarett från EQCigs) kunde bli rökfri. Visserligen så känner jag än idag ett röksug vid olika tillfällen så som när jag tar en kopp kaffe eller en öl men jag kan stå emot... för det mesta! Jag erkänner att jag har rökat med e-cigaretter istället men eftersom de är helt ofarliga och jag inte längre har någon nikotin i dem så räknas de inte som rökning alls. Tvärtom så är det faktiskt tack vare e-ciggen som jag är rökfri idag! 

Vad hade det för effekt i plånboken?

Jag rökte ungefär ett till ett och ett halvt paket om dagen och de kostade ungefär 50 kronor per paket. Det betyder att jag eldade upp ungefär 75 kronor om dagen. På ett enda år har jag alltså sparat lite mer än 27 000 kronor. Eller om man slår ut det per månad så blir det strax över 2 000 kronor. Jag har sett till att använda dessa pengar till saker som är betydligt roligare än att röka och för varje år som går så känner jag mig mer och mer stolt över mitt beslut. 

23 Jun 2017