En blogg om ekonomi

Få företagets ekonomi att gå runt

Om man äger ett företag så har man mycket att göra och många delar att sköta och därtill så ska även ekonomin fungera. Du måste få in pengar för att kunna använda pengar. Många nystartade företag kan hamna i ett skede, där de väntar in pengar, från kunder, men så har dessa x antal dagar på sig att betala. Så kanske man själv sitter med fakturor som måste betalas, före man kommer få in från sina kunder. Som tur är så finns det flera sätt att göra på, för att ditt företag ska behålla sin likviditet. Det är till exempel att sälja fakturor.

Få in pengar på ett snabbt sätt

Ni som har företag och har behov av att få in pengar snabbare än vad ni kan få från era kunder, kan ta de fakturorna och sälja dessa fakturor till ett factoringbolag. Då kommer ni att få betalt mycket snabbare än om ni väntar in er kund. Er kund i sin tur, betalar sedan sin faktura, men då går det till factoringbolaget. För er er som väljer att sälja fakturor, så innebär det att ni kommer få en smula mindre pengar, då även factoringbolaget måste tjäna på det, men att ni får in det snabbare kan hjälpa er väldigt mycket.

Välj rätt factoringbolag

Idag finns det många olika sorters factoringbolag. Det är bra att jämföra dem med varandra, innan du säljer dina fakturor. Det för att ta reda på om det tillkommer avgifter samt se vem som står för kreditrisken med mera.

8 Mar 2018