En blogg om ekonomi

Få ihop allt

Som egenföretagare är det väldigt många pusselbitar som måste falla på plats för att företaget ska kunna blomstra, särskilt om man ägnar sig åt handel av varor. Logistiken är ofta det som sätter käppar i hjulen och ju mer centralt man vill ha sin verksamhet, desto mer kostar det. I vissa fall kan det till och med bli omöjligt att till exempel hitta en lokal.

Tufft att hitta lokal

Logistiklager i Stockholm är en snålvara, men det gör väl ingen direkt förvånad? Situationen med lokaler i Stockholm är besvärlig på alla plan och i alla läger. Först och främst är det utbudet som är problematiskt och i andra hand är det priserna. Man måste ha en mycket vinstgivande verksamhet för att det ska gå runt att utgå från Stockholm. Det finns dock specialister att anlita om man är seriös med sin jakt på ett logistiklager - eller annan lokal - i Stockholm.

Även i Göteborg kan det vara problematiskt, även om det inte går att jämföra med Stockholm. Det finns ett större utbud av lediga logistiklager i Göteborg och priserna är inte fullt så tragiska som i huvudstaden, men det är ändå långt ifrån billigt. Det bästa man kan göra är att anlita ett proffs när man är på jakt efter en ny lokal.

Jag hade gjort annorlunda idag

Själv har jag erfarenhet av just det där, att bedriva ett företag som handlar med varor och jag utgick själv från Stockholm. Det blev tyvärr för kämpigt för mig och jag fick lägga ner ganska snart, men hade jag genomfört det där idag så hade jag gjort mycket annorlunda, och antagligen hade det fungerat mycket bättre.

5 May 2017