En blogg om ekonomi

Få investeringsråd på nätet

Är du intresserad av finansinvesteringar? Du kanske ägnar dig åt daytrading? Då behöver du färsk information om vad som är på gång och vad du behöver veta för att placera dina pengar så de växer ordentligt. Den som har pengar över kan med fördel investera dem i aktier. Aktier har trots sin höga risk vuxit bäst i det långa loppet. Det innebär att du måste vänta ganska länge innan du kan se en tillväxt, om det inte är så att du bevakar upp och nedgångar dag för dag, som daytrader. Här går vi igenom några investeringstips från bloggen www.uminovainvest.se.

Aktier

För oss andra dödliga, handlar aktieinvesteringar att "sitta still i båten". Det finns en påtaglig risk med aktier. Den som på 1990-talet investerade i Ericsson, eller Telia har inte haft någon uppgång överhuvudtaget. Däremot finns det bättre aktier, som H&M och andra svenska aktier som har haft mycket bättre uppgångar. Aktier inom skog- och pappersindustri är investeringar som är relativt trygga, liksom inom stålindustri och andra industrier.

Fonder

Den som inte vill investera i aktier, kan investera i tryggare fonder, finns en hel uppsjö fonder att investera i. Här är avkastningen inte särskilt hög, men desto tryggare. De flesta är redan fonddelägare utan att tänka på det, då de sparar privat i pensionsfonder.

Placera i ett investmentbolag

Du kan även lägga in pengarna på ett företag som investerar åt dig. Det är företag som specialiserar sig på olika branscher och brukar ha goda avkastningar. De äger aktier i olika företag. Detta är investeringar med ganska låg risk, men med låg avkastning.

17 Sep 2017