En blogg om ekonomi

Finns det alternativ till företagslån?

Som företagare idag kan det finnas behov av att få in extra pengar i företaget. Dock kanske det inte går att ta ett företagslån av olika orsaker. Men finns det då några alternativ? Det gör det! Nu beror det ju lite på hur stor summa du har behov av för ditt företag och varför du måste ha dessa pengar. Men ett sätt att tillfälligt få in extra pengar in i företaget är att sälja fakturor. 

Så säljer du en faktura

För att kunna sälja en faktura så behöver du ta kontakt med ett factoringbolag. Det är de som kan köpa fakturor av företag. Man kan även belåna faktura om man vill. Det som detta innebär är att du har en eller flera fakturor som ska betalas av dina kunder. Men för att öka din likviditet så kan du välja att sälja dem innan de ska betalas. Du får då pengarna lite snabbare än att vänta in en kunds betalning.

Blancolån kan fungera för småföretagare som nyss startat

Som småföretagare är det inte alltid lätt att få ett företagslån, särskilt inte om företaget är en startup. Det beror på att oftast så ges företagslån till verksamheter som varit aktiva ett bra tag. Det som då kan vara en möjlighet är att använda sig av ett vanligt blancolån eller privatlån. Alltså ett lån utan säkerhet, sånt man även kan ta som privatperson för konsumtion. 

Denna låneform kan vara ett bra alternativ för småföretagare som inte har möjlighet att teckna ett företagslån. Lånebeloppen ligger på upp till 600 000 kronor och löptiden sträcker sig upp till 20 år. 

14 Jan 2021