En blogg om ekonomi

Lär dig tänka mer ekonomiskt

Att lära sig bli mer ekonomisk är inte samma sak som att bli snål. Nej, att tänka ekonomiskt är bra, för både privatpersoner och för företag! Men hur blir man då mer ekonomisk? Det finns ett bra tips jag tänkte dela med mig av till er för att lyckas på vägen.

Det du kan börja med är att skaffa fler än ett konto. Det är bra att ha ett konto kopplat till ditt kort, ett sparkonto och ett gemensamt konto om ni är två i hushållet. När lönen kommer in, fördela pengarna på dina konton. 

Ett annat tips är att söka och jämföra priser, särskilt om det är en större sak som är dyrare som ska köpas. Det kan löna sig att leta efter billigare alternativ. Sen är det bra att skippa alla onödiga småköp. 

Fler bra tips

Vi har varit inne på det många gånger, men det är alltid bra att nämna igen, skapa en budget! Dels för kostnader varje månad, men även om det är något särskilt du har planerat. 

Startar du ett sparkonto, så är det även bra att så att säga respektera det. Har du fört över pengar till sparkontot, låt dem sitta kvar där! Ta inte av dem för onödiga saker eller utgifter. Det bör du ha ett annat konto för. Så se till att bara sätta över så mycket du vet att du kan spara utan att röra, samt ha ett konto för just oväntade utgifter. 

19 Jul 2018