En blogg om ekonomi

Lyckas med rekryteringen

När det kommer till rekrytering idag så går det att göra på flera sätt. Det har kommit att bli rätt så vanligt att företag på egen hand tillsammans med sina egna rekryterare letar upp och upp och kontaktar kandidater med hjälp av sökmotorer och sociala medier. Det handlar om så kallad “headhunting”.

Hur ska man då göra för att hitta rätt personer och locka dem till sig? I denna artikel kan du få lite tips på hur du blir en effektiv headhunter.

Det har gjorts studier där det visar att de som söker jobb allt mer sällan gör det genom jobbannonser. De hittar den inte eller så är det inte en tillräckligt bra annons för att de ska vilja söka jobbet. Eller så har de redan ett jobb de gillar. De behöver alltså riktigt goda skäl till att vilja byta jobb. Det är alltså något du behöver fundera över. 

För att få tag i de bästa talangerna räcker det inte med att lägga ut en platsannons. Man måste aktivt leta upp och sälja in både jobbet och arbetsgivaren till kandidaten. Det är en smart idé att använda sig av ett bra rekryteringsverktyg i din jakt. Det kan du hitta på recruto.se.

Så lyckas du med din headhunting

Headhunting kräver en social fingertoppskänsla och stor kunskap om branschen. Här är bra tips för smart headhunting som du kan ta del av. Du hittar även 13 tips från arbetsförmedlingen via länk för att få fatt på bra personal.

Du bör satsa på att ha en attraktiv företagsprofil. Ni bör jobba proaktivt med att marknadsföra er som en attraktiv arbetsgivare. Har ni en hemsida, så fundera på detta:

1 Oct 2019