En blogg om ekonomi

När är det läge att låna pengar?

Det kommer tillfällen i livet då det är ett måste att ta ett lån. Det finns ju idag en massa olika sorters lån att ta och de passar alla för olika saker. Det smartaste lånet att ta idag är ett bolån. Det eftersom att du då får något för de pengar du lånar. Ett sådant lån kommer ofta med en relativit låg ränta. Ett mindre smart lån, det är ett konsumtionslån. Det är att låna pengar för att köpa prylar eller köpa en resa för. Du lånar då till något som egentligen inte har något värde alls. Ett hus kan du alltid sälja för att få tillbaka pengar för, ren konsumtion får du inga pengar tillbaka på. Dock kan det komma lägen då du behöver ett litet lån, på grund av oväntade händelser, du kan då jämföra lån på lån.online. Det kan ju vara att din bil gått sönder eller att du måste till tandläkaren.

Andra saker som kan kräva att du tar ett lån

Det finns även andra lån du kan känna att du behöver ta. Det kanske är så att du har ett företag, då kan det vara bra med ett företagslån. Lån till företaget kan ibland vara nödvändigt för att kunna expandera. Ett annat tillfälle som kan kräva att du behöver låna är om du vill samla små lån och krediter genom att ta ett samlingslån som ger dig bättre lån. Sedan finns det även billån, studentlån och så vidare. 

Skapa en buffert

Lån bör bara tas om du har ekonomin för det och helst om du använder det på saker som ger värde om man så säger. Bolån, samlingslån och företagslån är bra lån, sms lån, blancolån och konsumtionslån är mindre bra. Då är det bättre att du börjar spara undan varje månad i en buffert, som du kan ta av om det blir oväntade utgifter. 

6 May 2020