En blogg om ekonomi

När du öppnar eget kontor

Har du startat eget företag? Har du vuxit så att det är dags att anställa folk? Då är det dags att etablera ditt eget kontor! Att anställa personal är ett stort ansvar, det är inte bara lönen som ska betalas ut. Som arbetsgivare ska du ordna så att din personal har den utrustning de behöver för att kunna utföra arbetet. De behöver skrivbord, stol och någonstans där de kan äta. De flesta tjänsteföretag kräver bara en dator, telefon och bredband. Men sedan då? Vad mer behöver personalen för ett fullgott kontor? På kontorslandet.se kan du få rätt inspiration till allt som har med kontor att göra.

Som entreprenör är du viktig!

Många stannar kvar vid att endast anställa sig själv, men den dagen du har flera anställda har du gått över till att betyda något för fler än dig själv och din familj. Grattis! Du är en av de viktigaste kugghjulen i vårt svenska samhälle och en viktig pelare i samhällsbygget. Vi är ingenting utan våra entreprenörer, som vågar ta risker. Därför ska du som företagare vara stolt över dig själv. Ge dig själv en klapp på axeln!

Ge rätt intryck till dina kunder

För att ta emot kunder i ditt kontor, är det viktigt att de får rätt intryck av dig och företaget. Beroende på det du vill förmedla, är det viktigt med färger och inredning. Du kanske ska renovera? Har du en receptionist? Eller hyr du in dig i ett befintligt kontorslandskap? Många små företagare väljer det senare alternativet och har en gemensam reception, administrativa enheter och utrymmen. Fördelen med det, är lägre kostnader. Nackdelen är däremot den att du inte kan påverka inredningen, vilket kan vara viktigt för att ge kunderna rätt budskap då de besöker dig. Lycka till med inredningen!

11 Aug 2017