En blogg om ekonomi

Satsa på enbart kärnverksamhet?

Vårt företag befinner sig i en fas där vi måste fatta ett beslut inom kort. det handlar om vår restaurangverksamhet som serverar både frukost och lunch samt erbjuder eftermiddagsfika till de anställda. Det är tre personer som jobbar heltid i detta kök och som avlönas utan att egentligen bidra till produktiviteten i företaget. Det val vi står inför är om vi ska stänga restaurangen, sälja den till en utomstående operatör med avtal om att de ska bedriva verksamheten på liknande sätt som idag eller om vi ska behålla det som det ser ut idag. 

Vi tar hjälp av en konsult

För att kunna bedöma  detta på rätt sätt, och för att få en fräsch blick på problemet så har vi talat med Attenda.se som är ett konsultföretag inriktade på just restauranger och som har den specialkompetens vi behöver för att kunna fatta ett korrekt beslut. De kommer att göra en studie för att se om vi kan komma fram till en bra lösning som passar vårt företag. 

Utöka är också en tanke

När vi talade med dem så var en av frågorna om vi kunde tänka oss att utöka restaurangdelen och erbjuda lunch även till andra som inte tillhörde vårt företag. Denna tanke har grott i mig ett tag och jag tycker nog att det låter som en mycket bra idé. Då kommer köket att bli självbärande ekonomiskt och vi behöver inte räkna med de anställda i köket som en del av produktionen. Det ska bli spännande att se hur det blir i framtiden. 

26 Mar 2018