En blogg om ekonomi

Städa i din ekonomi

Det är inte fel att någon gång per år kolla över din ekonomi och så att säga göra en storstädning i den. Det är minst lika viktigt som att städa hemmet. Klicka här för att läsa mer om hemstädning. Januari månad är rätt bra att göra detta med att städa ekonomin. Passa även på att göra en del justeringar, så kan det bli mer över i plånboken. 

Få ordning och reda

Var sak på sin plats gäller hemma så väl som väl i en budget. Om du inte har en budget sedan innan är det bra att skapa en nu. Det för att du ska få koll på dina inkomster och utgifter. Det finns massor av bra hjälpmedel som du kan använda för att göra en bra budget. 

En annan bra sak att göra, det är att kolla upp abonnemang, elavtal och försäkringar. Kanske du inte använder allt, eller har för dyra avtal som du kan säga upp och byta tull billigare?

En annan smart sak att göra är att städa förrådet och sedan sälja av det du har där. Många av oss har hur mycket prylar som helst, som inte används. Bättre då att få pengar för dem och att de kommer till användning på andra ställen. 

Glöm inte att sätta upp en sparpost i din budget. Det bör först vara en buffertsparande. Spara ihop minst 2 månadslöner, till oväntade händelser och utgifter. Sedan kan du även satsa på målspar, som är för saker du vill köpa eller en resa du vill åka på. 

7 Jan 2020