En blogg om ekonomi

Starkt ledarskap

Vad är det som gör att vissa företag går så väldigt bra medan andra står och stampar och kämpar för sin överlevnad år efter år? Det finns givetvis inte bara ett enda svar på den frågan för då hade väl alla lagt extra vikt just på den punkten, men det finns ett svar som trots allt har visat sig vara viktigare än alla andra. Nej, det handlar inte om koncept, ekonomi eller timing - utan om ledarskap. 

En stark ledare är värd otroligt mycket

Att ha en kompetent, driven och skarpsynt ledare i ett företag eller för ett projekt är att ha hälften vunnet redan från start, för en duktig ledare har förmågan att ta hänsyn till allt från koncept till ekonomi, timing och dessutom hantera både personal som oförutsedda käppar i hjulen. Denna typ av ledare växer inte på träd förstås och de riktigt duktiga har saftiga löner - för de är värda det.

För att hitta den rätte chefen eller specialisten för just ditt företag så rekommenderar jag idag att vända dig till en rekryteringsfirma som har just ledare och chefer som specialitet. Själv har jag erfarenhet från rekrytering Malmö - med väldigt goda resultat.

En fälla som många trillar i är att tro att ledarskap inte är så viktigt, men dessa personer står snart och trampar utan att komma framåt. Ledarskap är om inte allt, så åtminstone 75 %.

16 Sep 2019