En blogg om ekonomi

Tips på företagstillväxt

 

Starta ett företag kan vara knepigt. Framför allt i början. Hur når du dina kunder? Hur ska du leverera? Det är många saker att lösa innan du får snurr på verksamheten. Det allra bästa sättet att starta ett företag på, är att starta när du redan har en ganska bred kundbas. Då har du redan en stadig inkomst. Då kanske du redan har löst praktiska frågor som leveranssätt, faktureringssätt et cetera. Då kan den svåra biten vara att veta hur du ska göra för att växa. Och att växa kan faktiskt föra med sig riktig "växtvärk".

Svårt att växa

Alla som har lett ett företag vet att det kan vara som svårast att växa. Att utveckla företagets sortiment, anställa fler personal, att vidga kundområde såväl geografiskt som digitalt för ofta med sig avsevärda höjda kostnader. Det "värker" att växa, och ibland kan det kosta mer än det smakar. Vinsten kanske genereras först efter några år. Då kan det vara bra att ha investererare som är villiga att skjuta till kapital, alternativt ha lånegivare som tror på din idé.

Få råd av site

På siten Utveckla företag får du praktiska tips och råd på hur du kan lösa olika problemställningar, hur du gör då du ska anställa personal, hur du ska utveckla företaget och hur du kan marknadsföra det. Ta och klappa dig själv på axeln en stund! Du är ett viktigt kugghjul i vårt svenska samhälle, eller vilket sammanhang ditt företag nu befinner sig i. Du är viktig!

3 Aug 2017