En blogg om ekonomi

Tre vägar till en god ekonomi

Jag har sagt det förut, och det tål att sägas igen: En god ekonomi kommer inte från höga inkomster utan från låga utgifter. De som tjänar massor har ofta betydligt större utgifter också och de behöver inte alls ha en god ekonomi bara för att de drar in stora summor. Här tipsar jag om tre olika vägar till en god ekonomi, och den första kanske är lite oväntad! 

Renovera huset

Det kanske låter motsägelsefullt att spendera pengar för att spara pengar. Men det finns en logik i detta. Låt en fönstermästare som Mockfjärds byta fönster så kommer du snart märka att dina uppvärmningskostnader går ner betydligt. Samma sak gäller med ny isolering, och bra ventilation. 

Se över abonnemang och försäkringar

Många av oss har både abonnemang och försäkringar som är dyrare än nödvändigt. Genom att gå igen dem alla minst en gång per år så kan man få ner kostnaderna rejält. Jämför olika företag med varandra och var inte rädd för att tala om för ditt försäkringsbolag att du hittat billigare alternativ - de kan då pruta med sig själva!

Spara smart

Oavsett hur mycket, eller hur lite, du tjänar så bör du ha någon form av sparande. Det spelar ingen roll om du sätter undan 1 000 kronor i månaden eller 100 kronor. Det du ska tänka på är att spara där du får avkastning. Jag rekommenderar fonder som generellt brukar ge mer per år än ett vanligt sparkonto, och har i regel betydligt lägre risk än aktiehandel. 

25 Jul 2021