En blogg om ekonomi

Vad innebär egentligen redovisning?

Om du har ett företag så vet du säkert att det är ett måste med redovisning och bokföring. Redovisning är till för att du ska ha bra koll på företagets ekonomi. Redovisning kan du göra själv eller låta en redovisningsbyrå Stockholm sköta åt dig. Själva syftet med redovisning är att  sammanställa och dokumentera företagets ekonomiska information. Inom själva begreppet redovisning ingår bokföring, bokslut och rapportering. Det är ett måste att ha en ordnad redovisning eftersom att det är reglerat i lag. Så det gäller att veta vad man gör när man ska syssla med detta, så som ha koll på aktuella regler och bestämmelser som rör exempelvis moms och skattelagstiftning. 

Anlita redovisningsbyrå?

Som företagare kan det vara skönt att låta en redovisningsbyrå Stockholm sköta alla delar. Det är bra att välja rätt redovisningsbyrå bara. Det är alltid du och ditt företag som är ytterst ansvarig för redovisningen. När du ska välja redovisningsbyrå så prioritera kompetens och kvalitet. Kolla även av så att de har koll på de senaste digitala verktygen. Se även till att ha en regelbunden dialog med dem du anlitar, så att du har koll på vad som händer och sker. 

Det kan vara bra att låta en redovisningsbyrå sköta den löpande bokföringen, löner, moms och avstämningar med mera. Det gör att du kan lägga den tiden på att fokusera på själva företaget istället. Och det är extra tacksamt att ha proffs som sköter alla räkenskaper. 

15 Feb 2020