En blogg om ekonomi

Vad kostar det egentligen att flytta?

Att en flytt kostar pengar, det är alla medvetna om, men hur mycket kan det kosta? Det beror på lite olika faktorer så som om du måste ha dubbel hyra ett tag, om du anlitar flyttfirma eller flyttstädning Linköping så väl som det beror på hur långt du ska flytta. Ska du säga upp abonnemang och teckna nya, så kan även det ge extra kostnader, om du inte säger upp de gamla i tid. De har ju ofta en uppsägningstid.

Vad påverkar priset på flytten?

Flyttar du med en flyttfirma så blir det ofta dyrare än att göra det själv. Men det kostar även att flytta allt på egen hand. Du måste ofta hyra en kärra eller flyttbil, betala bensin, samt kanske ge dina hjälpande kompisar mat, dryck, kaffe med mera. Det kan vara värt att anlita en flyttfirma om du ska flytta långt, då de kan ta allt i ett enda lass. Sen har du ju även RUT-avdraget. Detta avdrag kan du även använda om du väljer anlita städfirma för att göra en flyttstädning i Växjö. En annan sak som kan kosta är om du flyttar före lägenhetens uppsägningstid. Den är oftast 3 månader och flyttar du då in i en ny bostad, före, då kan det bli dubbla hyror. 

Andra saker som kostar i samband med flytt är att köpa kartonger att packa i. Du kan göra det billigare genom att hämta gratis på affären eller köpa begagnade. 

2 Feb 2021