En blogg om ekonomi

Hyra eller köpa till kontoret?

Något som finns på de allra flesta kontor, det är skrivare och kopiatorer. Det är oftast ett måste för att verksamheten ska fungera. Men vad är då det mest ekonomiska för företaget att göra. Är det att köpa in egna skrivare och kopieringsmaskiner eller är det att ha skrivare som tjänst? Det hela beror ju lite på. Dels hur stort företag du har samt hur många skrivare och kopieringsmaskiner du behöver. En stor fördel att ha det som en tjänst, är att om det krånglar, går sönder eller annat så fixar företaget du hyr av. Det slipper du göra själv. Sedn går det alltid att köpa loss det du hyr.

Smart lösning med skrivare

Är det bara en enda liten skrivare du behöver så är det mest ekonomiska att köpa den. Ska du ha flera stycken, samt även ha dem i flera varianter är det inte fel att ha skrivare som tjänst så väö som print som tjänst. Det finns ett bra företag som sysslar med detta. De heter PerfectPrint. De har en massa bra lösningar kring utskrifter. Där kan du även få lösningar med andra saker. De sköter dessutom all service.

Som företagare är det alltid bra att tänka ekonomiskt. Gör kalkyler över vad som kostar pengar och vad ni kan göra för att det ska bli billigare. Kanske just att hyra skrivare är mer ekonomiskt fördelaktigt för dig och ditt företag?

8 May 2019